Drugie śniadanie w pracy
Drugie śniadanie w pracy to podstawa – aby nasz organizm prawidłowo funkcjonował do późnych godzin popołudniowych, między pierwszym porannym posiłkiem a obiadem, musimy dostarczyć mu coś jeszcze. Do tej pory najbardziej rozpowszechnioną formą drugiego śniadania były kanapki robione najczęściej poprzedniego wieczoru w domu. Dziś coraz więcej Polaków rezygnuje z takiej formy i decyduje się na jedzenie o wiele smaczniejsze. Wśród kobiet królują przede wszystkim różnego rodzaju sałatki – wyobraźni możemy dać się ponieść tu szczególnie wiosną oraz latem, kiedy warzywa i owoce są najsmaczniejsze.
Jeśli dodatkowo do sałatki wrzucimy grillowanego kurczaka – będzie to bardzo sycący i pyszny lunch. Coraz częściej decydujemy się, aby zamiast kanapek zabrać ze sobą z domu – obiad. Służą do tego specjalne lunchboxy, w których osobno zapakujemy mięso, rybę, ziemniaki czy surówkę lub nawet zupę. Najlepiej wybierać oczywiście takie jedzenie smakujące dobrze też na zimno – chyba, że mamy możliwość odgrzania obiadu w pracy.
https://www.dagrasso.pl/siedlce